Over JA.

50 jongeren een kans geven

JA voor een kans is een initiatief van de Haagse fondsen en heeft als doel om het komende jaar 50 jongeren (terug) naar school of werk te helpen. We doen dit door samen te werken met bestaande leerwerkprojecten in de stad. Daarnaast krijgen alle jongeren een maatje en verschillende extra trainingen. Maar vooral veel persoonlijke aandacht én perspectief!


Haagse leerwerkprojecten

JA voor een kans zoekt de intensieve samenwerking met diverse Haagse leerwerkprojecten die kwetsbare jongeren dagbesteding aanbieden en toewerken naar (terugkeer naar) school of een betaalde baan. Wij zien de meerwaarde in deze projecten omdat zij deze kwetsbare jongeren op maat kunnen begeleiden en deze jongeren meer ruimte kunnen bieden oom te leren en weer in een ritme te komen.

JA = Jozias van Aartsen

Dit project is verpakt in een afscheidscadeau voor oud-burgemeester Jozias van Aartsen. Het project is een investering in een groep kwetsbare jongeren die het zo hard nodig heeft!

voor wie is JA?

We richten ons op alle jongeren tussen de 17 en de 27 jaar woonachtig in Den Haag. Twijfel je of je mee kan doen: je mag altijd bellen om dit te bespreken (06-14993131).


DOEL pilot JA voor een kans

De ervaring leert dat kwetsbare jongeren al veel teleurstellingen in hun leven hebben meegemaakt. Door het maatwerk willen wij de stap die de jongeren zetten een succeservaring laten zijn. Daarvoor is een vertrouwde relatie met een leerwerkmeester een basisvoorwaarde. Het doel voor deze 50 jongeren is terug naar school en of direct aan het werk, en dit vervolgens duurzaam volhouden.

JA. Samenwerken

Jouw hulp is nodig

laat van je horen!
 • Hulporganisaties

  We zoeken samenwerkingen met alle hulporganisaties in Den Haag, zoals het Leger des Heils, het JIT en anderen. Zie je mogelijkheden voor samenwerking, neem dan contact op!

 • sociaal actief

  Ben jij actief bij sportverenigingen of buurthuizen waar ook jongeren rondlopen die interesse in deze pilot hebben? Laat het ons weten, dan komen we graag langs!

 • Ken jij iemand?

  Ken jij iemand die wel wat hulp kan gebruiken om de stap te zetten naar werk of school? Neem contact op, dan bespreken we graag de mogelijkheden.

 • banenmarkten

  Er wordt in de stad Den Haag veel georganiseerd voor jongeren, zoals bijvoorbeeld netwerkavonden of banenmarkten. Zie je hiervoor mogelijkheden voor JA? Neem dan contact op.