• brasserie up gebouw
  Wat doe je bij Brasserie Up?
  anemptytextlline
  Werken in de horeca betekent dat je klantvriendelijk moet zijn. Je houdt van aanpakken, je kan netjes werken en vindt het leuk om verschillende dingen te doen. Want werken als gastvrouw of als kok is afwisselend!
 • team brasserie up
  Wat krijg je bij Brasserie Up?
  anemptytextlline
  Brasserie UP is een leerwerktraject gericht op jongeren met een verslavingsachtergrond. Bij Brasserie UP behaal je je MBO opleiding Horeca Niveau 2 (kok of gastheer/vrouw) in een jaar. Dat doe je allemaal binnen de brasserie; dus vier dagen meewerken, en een dag les op locatie. Dit alles onder vaste begeleiding van Willem Govers: ervaringsdeskundige, docent en horecaondernemer.
 • Waarom kies ik voor Brasserie Up?
  anemptytextlline
  Doordat iedere jongere met wie je werkt weet hoe het is om te leven met een verslaving is er veel begrip en ruimte voor jouw situatie. Willem, leermeester en eigenaar, heeft zelf ook een verslavingsachtergrond en kan je hierin goed begeleiden. Jongeren geven aan dat dit zorgt voor een veilige, open sfeer waarin je aan jezelf kan werken en echt stappen vooruit kan zetten.
 • gastvrouw brasserie up
  Wat gebeurt er na Brasserie Up?
  anemptytextlline
  Als je je Niveau-2 opleiding hebt behaald kan je verder studeren of word je ondersteund in het vinden van een baan in de horeca.

Lees de ervaringenIk ben de opleiding bij Brasserie UP gaan doen omdat ik graag weer wat wilde betekenen voor de maatschappij na een tijd thuis te hebben gezeten. Op deze manier kon ik aan mijn verslaving werken tegelijk met mijn toekomst. Het leek mij een goede uitdaging om iets af te maken in mijn leven aangezien ik hiervoor geen baan vast kon houden.

Het meest spannend vond ik om weer te gaan werken na vier jaar. Ik hou ervan om met mensen te werken en na zo'n lange tijd had ik daar wel een beetje de zenuwen van. Dit uitte zich in trillende handen en stotteren. Het moeilijkste vond ik om weer een ritme te krijgen. Het was fijn om met veel gelijkgestemden samen te werken; iedereen bij Brasserie UP heeft een verslavingsachtergrond dus je begrijpt elkaar goed en kan elkaar helpen op moeilijke momenten. Maar uiteindelijk moet je het zelf doen!

De examens waren echt nog knallen, er moest nog zo veel geleerd worden. Maar nu ik mijn diploma Gastvrouw Niveau 2 gehaald heb ben ik zo trots als een pauw.