• Wat doe je bij D'roem?
  anemptytextlline
  D’Roem is ooit begonnen als leerwerktraject voor tienermoeders, maar inmiddels uitgebreid voor allerlei doelgroepen. Nog steeds kenmerkt het zich door de warme, kleinschalige en veilige sfeer. Bij D’Roem run je onder begeleiding een lunchroom, werk je mee aan cateringopdrachten en voer je receptietaken uit.
 • Wat krijg ik bij D'roem?
  anemptytextlline
  * Intensieve, persoonlijke begeleiding van oprichtster en orthopedagoog Roline Julen; * Belangrijkste doel is om te weten te komen wat je kwaliteiten zijn en hoe je die positieve krachten kunt gebruiken zodat je jezelf kunt redden in de maatschappij; * Horeca wordt hierbij ingezet als middel. Je runt de lunchroom, doet cateringopdrachten en voert receptietaken uit; * Mogelijkheid om vakcertificaten tot Horeca Assistent (Niveau 1) te behalen; * Voor meiden met een bijstandsuitkering en kleine kinderen is er de mogelijkheid tot kinderopvang.
 • Waarom catering via D'roem?
  anemptytextlline
  Oprichtster Roline is een warme, zeer ervaren en geschoolde begeleider die haar kennis, kunde en netwerk actief inzet om jongeren weer op de rit te krijgen en verder te helpen. Haar specialiteit ligt in de empowerment van jonge moeders, maar eigenlijk hebben alle ‘soorten’ jongeren hier baat bij. Je werkt in een klein, gezellig team en er is veel ruimte voor eigen inbreng.
 • droem
  Wat gebeurt er na D'roem?
  anemptytextlline
  Je wordt actief begeleid naar een vervolgopleiding of betaalde baan. Dit doe je door het ontwikkelen van een persoonlijk CV, motivatie, bedrijfsbezoeken en een directe lijn naar het ROC.

Lees de ervaringenToen ik vorig jaar oktober mee deed aan de Orientatieweek bij JA voor een Kans wist ik dat ik ‘iets’ met horeca wilde. Maar ik zal al een tijd lang thuis en vond het erg spannend weer onder de mensen te komen. Ik ging langs bij verschillende horecabedrijven, en koos – na een dagje proberen – uiteindelijk voor D’Roem. Dit omdat het er relaxed was en niet te druk. In het begin vond ik het contact met de andere jongeren en gasten erg spannend. Maar door het steeds toch te doen en de vele gesprekken met begeleider Roline en andere deelnemers ging het steeds beter. Het was goed om langzaamaan weer in een ritme te komen en niet langer thuis te zitten. Nu heb ik werk gevonden bij Bakkerij Hessing en ga na de zomer starten met de Bakkersopleiding Niveau 3. Ik ben heel blij met de stappen die ik gezet heb dit jaar.

Kijkje in de keuken