Hoe werkt JA?

Voor wie?

JA voor een Kans wil haar deuren openzetten voor alle jongeren in Den Haag tussen de 16 en de 30 jaar, ongeacht achtergrond, opleidingsniveau of werkervaring. Bij ons maak je zelf de keus voor een van de leerwerkprojecten waar we mee werken, het is immers jouw toekomst! Omdat wij mogelijk je opleiding betalen vinden we het heel belangrijk dat je zelf klaar bent voor deze stap en er voor wil gaan. We doen alles om jou te ondersteunen, maar uiteindelijk moet je het zelf doen!

Financiering

JA voor een Kans heeft financiering om voor 100 Haagse jongeren een leerwerktraject te betalen. Dit is een serieuze investering in jouw toekomst. Tijdens deze periode krijg je nog geen salaris. Wel zijn er mogelijkheden om dit met behoud van uitkering te doen (altijd in overeenstemming met jouw situatie en consulent). Wij gaan samen met de leerwerkprojecten altijd eerst op zoek naar bestaande financieringsmogelijkheden van het traject. Indien deze niet beschikbaar zijn nemen wij als JA de verantwoordelijkheid voor financiering.

dit betekent het
voor jou

Ben je tussen de 16 en 30 jaar, wonend in Den Haag en wil jij aan het werk? Dan kunnen wij je helpen. Meld je aan. Daarna doorloop je de stappen zoals hieronder staan beschreven.

Ok, let’s do it!

Of wil je nog iets meer weten?

Kennismakingsgesprek.

In een persoonlijk gesprek bespreken we jouw situatie en of je zelf al ideeën hebt welke kant je op wilt. Daarnaast kunnen wij je vertellen wie wij zijn en wat we voor jou kunnen betekenen. Neem contact met ons op.

Aan de slag bij een leerwerkproject.

Voor gemiddeld 3 maanden ga je aan de slag bij het leerwerkproject naar keus. Hier leer je een vak van een leermeester, maar is er ook ruimte om weer in het ritme te komen, ‘fouten’ te mogen maken en je verhaal kwijt te kunnen. Welke leerwerkprojecten er allemaal zijn? Check ze hier.

Oriëntatieweek.

Tijdens deze week maak je – samen met andere jongeren – kennis met de verschillende leerwerkprojecten middels rondleidingen en een dagje meelopen. Lees er hier meer over.

Uitstromen naar betaald werk of terug naar school.

Met behulp van jouw leerwerkproject word je geholpen naar een opleiding en/of betaalde baan. Tijdens deze periode houdt jouw leermeester contact met je voor de momenten dat het tegen zit of als je vragen hebt. Lees hier ervaringen van anderen.